уторак, 13. децембар 2011.

Догађај

ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ У ШАПЦУ

         Шабац  је  град,  који у  правој  мери  показује  забрињавајућу  и страшну   слику  данашње  Србије. “Заборавише Бога, спаситеља својега …; … не слушаше гласа Господњега; него се помијешаше с небозабошцима и научише дјела њихова; стадоше служити идолима њиховим, и они им бише замка; проливаше крва праву, крв синова својих и кћери својих, које приношаху на жртву идолима Хананским (Европским), и оскврни се земља крвнијем дјелима“ (Пс.105-21,25,35,36,38).
 


        Он је потонуо у таму и безнађе евроунијатских интеграција, у коме царују криминал, неморал и очајање, у коме се грех сматра прогресом и све више личи на проклете градове Старог завета Содом и Гомор. Владајућа класа, људи режима, обузетим блудом и среброљубљем, понашају  се према граду као да је он њихова дедовина, коју користе да би задовољиљи сопствену похлепу. Међутим, оно што посебно боли нас обичне људе и верно Христово стадо, је то што Шабац зову “Мали Ватикан“. Тај назив потиче од тога што је свака делегација, која је долазила из јеретичког Ватикана у Србију, обавезно дочекана и у Шапцу. Римокатолички клир у Шапцу се понаша као код своје куће, раде шта хоће и колико хоће, а све уз благослов владике Лаврентија и његових послушника у мантијама без образа и части, који им чак и активно помажу. Тако је само у Шапцу, у протеклих десетак година, римокатолички фратар Ђероламо успео је око 200 Срба, па чак и читаве породице, да одвуче у римокатоличку јерес. У знак захвалности (на успешном унијаћењу Срба), када је одлазио из Шапца, испраћен је на највишем нивоу, као “велики добричинетељ“. Бојимо се да долази време да ће више људи бити на миси у римокатоличком храму у Шапцу, него на Литургији у Саборном храму СПЦ у истом граду.
     У том и таквом граду, у суботу 10. 12. 2011. године, на тренутак је засијала светлост, родила се нада и осетила огромна благодат Божија. Тога дана наш град се удостојио да угости у овом моменту највећи Православни светионик у нашој отаџбини, и много шире, нашег светог владику Артемија. Заједно са њим дошло је и неколико његових монаха и око 70 браће и сестара из свих Србских земаља, које одликује јака и небокољебљива вера у Бога и у Србство, који су спремни на сваку жртву ради ИСТИНЕ. А све то је било у оквиру једне дивне светосавске патриоске организације “СРБИ НА ОКУП“. Ова организација ради по благослову владике Артемија и сабира све Србе истините исповеднике Православне вере, који су верни Богу и Роду, који су достојни светих предака, који су спремни за Христа и Реч Божију пострадати. To je организација која сабира друге организације, удружења, појединце са циљем опште саборности Светосавског Србског народа у борби за Крст Часни и слободу златну. Мудрошћу нашег владике Артемија, ова организација има пре свега за циљ да сабере разједињено Христово стадо, со овој земљи, Светосавску Србију под један барјак, а у одбрану Православне вере и Отачаства. На поменутом величанственом сабрању, седмој седници Свесрбског националног већа “Срба на окуп“, договарало се како бранити Србију (КиМ) од непријатеља споља и велеиздаје изнутра, а пре свега како пробудити Србски народ из смртног сна. Нашем братству је том приликом указана двострука част, и то: прво што смо позвани у ту велику Светосавску породицу која се доследно држи Светосавско-Косовског завета “За Христа све, а Христа ни за шта“; а друго што смо ми били домаћини тог великог и светог сабрања браће и сестара у Христу. Морамо признати да због опасности да отпадници од Бога и рода, који су због своје похлепе одани јахачима апокалипсе Европској Унији и Ватикану, не покушају да спрече наведено сабрање у тајности смо држали долазак владике Артемија, јер само помињање његовог имена код екуменитиста изазива бес због којег се претварају у звер (пример Ћелије на Благовести ове године). И сада, када је све прошло како се само пожелети може, и како само Господ може уредити, с поносом и из све гласа вичемо душманима: “Били смо домаћини нашем светом владики Артемију и организацији “Срби на окуп“. “Ко је мудар, нека запамти ово, и нека познаду милости Господње“(Пс.106-43)
    Под утиском оног што смо чули, видели и доживели, позивамо свеколико Србство, сву браћу и сестре и све патриоске организације да се придруже организацији “СРБИ НА ОКУП“, како би сабрани под један Светосавски барјак и држећи се Светосавског – Косовског завета, храбро, исповеднички  с вером у Бога устали у борбу за Крст Часни и слободу златну. Налазимо се на крају времена, а велеиздаја од стране сатаних слуга је коначна, продадоше веру, државу, част и образ. Пред нама је коначни избор или Косавски завет или Косовска клетва. Ми само треба да дамо све од себе, а Господ ће остало учинити.
   “С Тобом ћемо избости непријатеље своје, и с именом Твојим изгазићемо оне који устају на нас. Јер се не уздам у лук свој, нити ће ми мач мој помоћи. Него ћеш нас Ти избавити од непријатеља нашијех, и ненавиднике наше посрамићеш.“ (Пс.43-5,6,7)
Како чинили тако нам Господ и помагао!
Дана 30.11/13.12.2011. лета Господњег на спомен Светог апостола Андреја Првозваног,
С љубављу у Господа верна браћа и сестре у Христу

Братство Светог краља МилутинаШабац

Нема коментара:

Постави коментар