недеља, 28. октобар 2012.

Духовно окрепилиште на ободу Мачве



Духовно окрепилиште на ободу Мачве

Слава Богу, Пресветој Богородици, св. Краљу Милутину и свим светим угодницима Божијим, сведочење Свете вере Христове у ово недоба и на делу земаљскога шара Господом народу Србском “за поприште да се бори назначеном“, заискрено ове године на Преображење Господње у мачванском селу Бадовинци, изнедрило је пламен благочашћа којем бројне богочежњиве душе приступају.
Надомак смо Празника св. Краља Милутина, Крсне славе Катакомбне заједнице Епархије рашко-призренске и косовско – метохијске  у егзилу у Бадовинцима и Православне Народне Хришћанске заједнице – Братство св. Краља Милутина, па је прилика да прво искажемо своју благодарност Богу и радост што је Катакомбна заједница у минула три и по месеца показала да је достојна свога призвања. Малим корацима, у складу са тренутним могућностима по мерилима овога света, остварује се назидање Цркве Божије, духовним неимарством монашког братства и вернога народа који се око њега сабира, а којем се и наше братсво придружује. У предвечерје наше Крсне славе, са захвалношћу и поштовањем сећамо се дародавца земљишта на којем је изникла Катакомбна заједница св. Краља Милутина, јеромонаха Стефана, рођеног у Бадовинцима под именом Радован Јевтић, међу пријатељима познатог као Роћко.
Бројни тренуци духовне радости и братске љубави на Св. Литургији и око трпезе Љубави – да поменемо само недавно прослављање Покрова Пресвете Богородице, под предстојатељством нашег драгог Владике рашко-призренског и косовско – метохијског Артемија – на би били могући да није било дубоке и искрене вере и широке руке дародавца, јеромонаха Стефана.
Најискреније се молимо Господу за његово духовно и телесно здравље, за веру пламену у његовој души, у којој да узраста „из славе у славу“ и сваку његову добробит, а њему и свима нама којима је св. Краљ Милутин Небески молитвени заступник да, старајући се о нашем духовном жилишту у Бадовинцима, „градимо спасење своје са страхом и трепетом“ (Фил. 2; 12). 

Братство Светог краља Милутина - Шабац 
при катакомбној цркви у Бадовинцима

Нема коментара:

Постави коментар